Vuokralainen.net

Ohjeita vuokralaisille: Asunnon irtisanominen

Oletko muuttamassa jonnekin? Jos muutat vuokra-asunnosta toiseen, vanha vuokrasoppari on irtisanottava. Joskus sen voi tehdä suullisesti, joskus kirjallisesti. Jos sinä irtisanot vuokrasopimuksen, siihen ei tarvitse antaa mitään tiettyä selitystä eikä sitä tarvitse perustella. Sopimuksen voi irtisanoa esimerkiksi kuukautta ennen asunnosta pois muuttamista.

Toisaalta jos kyseessä on määräaikainen vuokrasopimus, sen irtisanominen on hankalampi juttu. Tai ehkä ei hankalampi, vaan kalliimpi. Jotkut vuokrasopimukset kun sisältävät sellaisen pykälän, tai maininnan, että irtisanottaessa määräaikainen sopimus pitää maksaa jonkin suuruinen hyvitys tai korvaus. Se voi olla tyyliin kahden kuukauden vuokrat.

Entäpä jos vuokranantaja irtisanoo vuokrasopimuksen? Sitten tilanne käy jännäksi. Siinä tapauksessa vuokranantajan on ensinnäkin tehtävä perustelut, että miksi sopimus sanotaan irti. Hyvä perustelu voi olla huoneiston myyminen, tai jos vuokranantaja tarvitsee asunnon itselleen tai perheenjäsenelleen tai jos asunnon omistaja vaihtuu ja uusi omistaja sanoo irti vuokrasopimuksen. Kun perustelut on annettu, asunnosta ei tarvitse heti muuttaa pois. Mikäli olet asunut vuokralla alle vuoden ajan, sinulla on kolme kuukautta aikaa muuttaa pois. Jos olet asunut vähintään vuoden tai yli vuoden ajan, silloin aikaa on puoli vuotta. Näitä kuukausia ei saa minkään erillisen sopimuksen avulla lyhennettyä, joten jos vuokrasopimuksessa on joku ehto, että "vuokranantajan irtisanoessa asunnon irtisanomisaika on 3 viikkoa", niin sellaista ehtoa ei tarvitse noudattaa. Se ei kumoa Suomen lain vuokralaiselle tarjoamaa suojaa.

Lähettäjä:Tietoo

"Asunnon irtisanominen" on saanut pisteet 5,7/10. Se on 7 arvostelun tulos.

Uusi viesti
  • Unohditko salasanan?
  • Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…

Pukinmäki — etsintäkuulutus, voimassa 25.7. asti!
Löydetty Puksusta Säterintien tms. parkkikselta joku hopean- tai teräksenvärinen Sonyn tms. mysteeripuhelin, jonka sivussa valkoinen pitkulainen nappi. Ei SIM-korttia, akku vähissä, jne. Nappia heijaamalla näyttöön tulee Finlandia Casinon tiedote tms. On lukossa enkä osaa hakkeroida tms. sitä auki että saisin omistajan tai hänen tuttavansa yhteystiedot näkyville. Vien eräpäivän jälkeisenä arkipäivänä poliisin löytötavaroihin (aamupäivällä suurin piirtein kello 10 reikä reikä) ellei asianomainen ota sitä ennen yhteyttä.
Kysyttävää, ongelmia, ehdotuksia?
Näissä asioissa voit olla yhteydessä Vuokralainen.netin tekijään sähköpostitse — osoite on info@vuokralainen.net. Jos etsit palvelun yleisiä käyttöehtoja, löydät ne täältä. Tai jos haet vuokra-asuntoa, kokeile tätä.