Vuokralainen.net

Ohjeita vuokralaisille: Mitä vaurioita vuokralainen joutuu korvaamaan?

Kun vuokralainen muuttaa pois huoneistosta, loppukatselmus voi paljastaa kaikenlaisia asioita, joiden korvausvastuu voi sekä vuokranantajaa että vuokralaista itseään mietityttää. On syytä huomioida, että vuokralainen korvaa ainakin lemmikkieläintensä aiheuttamat jäljet asunnon pinnoista. Siis jos esimerkiksi parketti on naarmuilla kynsien takia, se menee vuokralaisen piikkiin. Samoin eläimistä lähtöisin olevat hajuhaitat ja tahrat hän joutuu korvaamaan. Jos keittiön työtasossa on leikkuuviiltoja, ne voivat joutua vuokralaisen maksettaviksi tai jos vessanpöntön päällä on esimerkiksi seisty ja se on mennyt rikki, senkin hän joutuu maksamaan. Jos sälekaihdin menee rikki esimerkiksi jäätyään oven tai ikkunan väliin, senkin vuokralainen maksaa.

Vuokralaisen velvollisuuksiin kuuluu siis vuokranmaksun lisäksi asunnon pitäminen kunnossa. Kunnossapitoon sisältyy siivoamisen lisäksi esimerkiksi jääkaapin valon, uunin valon ja palovaroittimen paristojen vaihtaminen. Samoin ikkunoiden pesu, uunin ja lieden pitäminen puhtaana, liesituulettimen suodattimen puhdistus, ilmaventtiilien puhdistaminen, kylppärissä lattiakaivon puhdistus, loisteputkien sytyttimien vaihto.

Toisaalta vuokralainen ei maksa tavanomaista kulumista. Asunto ei siis ole vuokrasuhteen päätyttyä samassa kunnossa kuin vuokrasuhteen alussa. Jos vuokrasuhde on pitkä, kulumisen jälkiä on hyväksyttävä enemmän kuin lyhyessä vuokrasuhteessa. Jälkiin voi kuulua esimerkiksi ruuvien, kannatuskoukkujen jne. jäljet seinissä, myös katossa. Jos huoneistossa on huono ilmanvaihto ja seinissä on sen vuoksi tummentumia, ne eivät ole vuokralaisen vastuulla. Samoin jos huonekalujen jaloista on jäänyt painaumia tai värijälkiä, ne kuuluvat normaaliin kulumiseen.

Lähettäjä:Infopiste

"Mitä vaurioita vuokralainen joutuu korvaamaan?" on saanut pisteet 7/10. Se on 5 arvostelun tulos.

Uusi viesti
  • Unohditko salasanan?
  • Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…

Pukinmäki — etsintäkuulutus, voimassa 25.7. asti!
Löydetty Puksusta Säterintien tms. parkkikselta joku hopean- tai teräksenvärinen Sonyn tms. mysteeripuhelin, jonka sivussa valkoinen pitkulainen nappi. Ei SIM-korttia, akku vähissä, jne. Nappia heijaamalla näyttöön tulee Finlandia Casinon tiedote tms. On lukossa enkä osaa hakkeroida tms. sitä auki että saisin omistajan tai hänen tuttavansa yhteystiedot näkyville. Vien eräpäivän jälkeisenä arkipäivänä poliisin löytötavaroihin (aamupäivällä suurin piirtein kello 10 reikä reikä) ellei asianomainen ota sitä ennen yhteyttä.
Kysyttävää, ongelmia, ehdotuksia?
Näissä asioissa voit olla yhteydessä Vuokralainen.netin tekijään sähköpostitse — osoite on info@vuokralainen.net. Jos etsit palvelun yleisiä käyttöehtoja, löydät ne täältä. Tai jos haet vuokra-asuntoa, kokeile tätä.