Vuokralainen.net

Ohjeita vuokralaisille: Tietoa asumistuesta vuokralaiselle

Vuokralainen voi saada asumistukea vuokra-asuntoonsa, mikäli hän on niin sanotusti pienituloinen. Asumistukeen vaikuttaa siis merkittävästi se, paljonko rahaa on muutoin käytettävissä asumiseen ja elämiseen. Lisäksi asumistukeen vaikuttaa:

- kuinka monta henkilöä "ruokakunnassa" on (eli asukkaita samassa huoneistossa tai talossa)
- kuinka paljon neliömetrejä asunnossa on
- missä asunto sijaitsee
- milloin asunto on rakennettu tai perusparannus on tehty (vuoden tarkkuudella riittänee)
- kuinka paljon omaisuutta vuokralaisella on

Asumistukea haetaan Kelasta. Yleensä sitä voi saada 12 kuukaudeksi eteenpäin. Vuoden välein tulee tarkastus, jossa selvitetään onko tilanne muuttunut. Jos asumistukea myönnetään, sen maksupäivät ja määrän voi tarkistaa Kelan nettisivuilla olevan sähköisen asiointipalvelun välityksellä, johon voi kirjautua esim. nettipankin tunnuksilla.

Lähettäjä:posti

"Tietoa asumistuesta vuokralaiselle" on saanut pisteet 7/10. Se on 3 arvostelun tulos.

Uusi viesti
  • Unohditko salasanan?
  • Voit lähettää viestejä anonyymisti kirjoittamalla käyttäjätunnuksen ja jättämällä salasanakentän tyhjäksi. Jos sinulla olisi käyttäjätili, voisit kirjautua foorumille ko. lomaketta käyttäen…

Pukinmäki — etsintäkuulutus, voimassa 25.7. asti!
Löydetty Puksusta Säterintien tms. parkkikselta joku hopean- tai teräksenvärinen Sonyn tms. mysteeripuhelin, jonka sivussa valkoinen pitkulainen nappi. Ei SIM-korttia, akku vähissä, jne. Nappia heijaamalla näyttöön tulee Finlandia Casinon tiedote tms. On lukossa enkä osaa hakkeroida tms. sitä auki että saisin omistajan tai hänen tuttavansa yhteystiedot näkyville. Vien eräpäivän jälkeisenä arkipäivänä poliisin löytötavaroihin (aamupäivällä suurin piirtein kello 10 reikä reikä) ellei asianomainen ota sitä ennen yhteyttä.
Kysyttävää, ongelmia, ehdotuksia?
Näissä asioissa voit olla yhteydessä Vuokralainen.netin tekijään sähköpostitse — osoite on info@vuokralainen.net. Jos etsit palvelun yleisiä käyttöehtoja, löydät ne täältä. Tai jos haet vuokra-asuntoa, kokeile tätä.